Wijkermeerweg 7

Velsen-Noord

Bel ons

023 22 000 51

Opties

Afwerking, opties en accessoires voor uw dakkapel

Wij creëren de perfecte dakkapel die helemaal aansluit bij uw voorkeuren. In principe is alles mogelijk, maar op deze pagina hebben wij de meest gangbare afwerkingen, opties en accessoires overzichtelijk op een rij gezet, zodat u rustig thuis kunt kijken wat u mooi vindt. Alle dakkapellen fabriceren wij zelf en voldoen volledig aan het bouwbesluit. Meer weten of benieuwd wat er voor u mogelijk is? Neem dan vrijblijvend contact op.

Kunststof houtlook

Een natuurlijke look en zeer onderhoudsarm: met kunststof houtlook als bekleding van uw dakkapel haalt u het beste van twee werelden in huis. De fraaie houtnerf, verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, geeft de kapel een mooi rustieke uitstraling. Omdat de kunststof zeer goed bestand is tegen weersinvloeden, heeft het praktisch geen onderhoud nodig en hoeft het ook niet geschilderd te worden.

Houten dakkapel

Met een houten dakkapel kiest u voor ambachtelijk vakmanschap. Een dakkapel van hout zorgt voor een landelijke, natuurlijke uitstraling. Omdat wij hiervoor hardhout gebruiken, bent u gegarandeerd van een dakkapel die jarenlang perfect mooi blijft. De dakkapel wordt compleet met grondverf geleverd en kan naar wens worden uitgerust met een sierlijst naar keuze.

Zink bekleding

Dakkapellen bekleed met zink geven uw woning een prachtige moderne en strakke uitstraling. Zink is daarbij een uitermate duurzame oplossing, omdat het in de loop der jaren van nature een beschermde oxidatielaag krijgt. Deze oxidatielaag zorgt ook voor die fraaie karakteristieke kleur die zo eigen is aan zink. 

Volkern (HPL)

Ook Volkern bekleding geeft u dakkapel een bijzonder strakke uitstraling. Volkern bestaat uit massief, compact plaatmateriaal. Deze nog vrij onbekende afwerkingsvorm wint de laatste jaren aan populariteit vanwege de zeer lange levensduur. Het is dan ook onderhoudsarm en ongevoelig voor weersinvloeden. Verkrijgbaar in alle kleuren.

Combinatie

Omdat wij alle dakkapellen op maat maken in onze eigen werkplaats, is het mogelijk om te kiezen voor een combinatie van afwerkingen. Denk aan een voorkant van hout of kunststof en zijkanten van zink. Dit geeft uw dakkapel een heel eigen uitstraling. In principe is hierin alles mogelijk, dus laat uw verbeelding zijn gang gaan!

Plat dak

Een tijdloze klassieker: de dakkapel met plat dak. Dit is dan ook de meest gekozen dakconstructie voor dakkapellen. Het platte dak wordt afgewerkt met EPDM en krijgt een hemelwaterafvoer aan de zijkant van de dakkapel.

Slepend dak

Wilt u uw dakkapel in stijl laten bedekken met dakpannen? Kies dan voor een dakkapel met slepend dak. Bij deze constructie loopt het dak iets schuin af. Doordat de pannen overlopen in de rest van het dakvlak, ontstaat optisch mooi één geheel.

Verlegde nok

Heeft u een zolder die te laag is om comfortabel in te verblijven? Dan is een dakkapel met verlegde nok een goede oplossing, want hiermee creëert u meer stahoogte. Hierbij wordt vanaf de nok van de woning aan één zijde een dak schuin omhoog gerealiseerd, zodat de nok als het ware verlegd wordt. 

Verhoogde nok

Verander een lage zolder in een volwaardige kamer met een verhoogde nok. Zoals de naam het al aangeeft verhogen we met dit type dakkapel de nok van uw woning. Deze constructie kan ook gezien worden als een dakopbouw op een hellend dak, omdat de dakkapel bovenop het midden van het dak komt.

Hoogte

Wij kunnen zorgen voor iedere stahoogte die u wilt realiseren. Daarbij kunnen wij niet alleen de hoogte van de dakkapel naar wens maken, maar ook de hoogte van de kozijnen. Op die manier zorgen we voor een dakkapel die uw wooncomfort maximaal vergroot.

Dakkapel standaard

Met een dakkapel van één tot twee meter breed vergroot u de leefruimte in een (zolder-)kamer aanzienlijk. Een standaard dakkapel kan mooi voorzien worden van één tot twee ramen, waarbij het tweede raam doorgaans vast is. Perfect voor het uitbreiden van bijvoorbeeld een slaapkamer.

Dakkapel groot

Wilt een grote zolderkamer omtoveren tot een comfortabele, lichte ruimte? Dan is een grote dakkapel van twee tot vier meter een mooie optie. Met twee tot vier ramen zorgen deze dakkapellen voor een riante lichtinval en de grote breedte garandeert een forse ruimtewinning. 

Dakkapel XL

Ook voor een extra grote dakkapel bent u bij Dakkapelcompany aan het juiste adres. Denk aan een kapel van vier tot zes meter of zelfs meer. Met een dakkapel als dit geeft u uw woning een flinke opwaardering en kunt u meerdere ruimtes op een verdieping in één keer uitbreiden. 

Loodafwerking

Om te zorgen voor een waterdichte en weerbestendige overgang van zijkanten en onderkant van de dakkapel en uw dak, gebruiken wij standaard loodslabben. Dit is niet alleen een voordelige en beproefde techniek, maar zorgt ook voor een klassieke uitstraling.

Verholen goten

Wilt u een meer elegante afwerking van de randen? Of bent u geen fan van lood op het dak? Dan zijn verholen goten een mooi alternatief voor lood. Hierbij brengen we langs de zijwangen van de dakkapel onder de pannen een goot aan, onzichtbaar dus voor het oog.

Aluminium daktrim

De dakrand die het vaakst wordt gekozen is een rechte aluminium daktrim. Dit geeft een mooi strakke uitstraling en zorgt ervoor dat de boeidelen waterdicht worden afgesloten. Daarbij is aluminium een zeer duurzame oplossing.

Zinken daktrim

Heel mooi in combinatie met een zinken bekleding, maar ook zeker met hout of houtlook, is een zinken daktrim. Zink geeft de dakrand een mooi authentieke uitstraling, vanwege de rustieke kleur die het na een aantal jaar krijgt.

Poedercoating daktrim

Wij bieden onze klanten tevens de optie om hun dakrand van aluminium of zink te laten poedercoaten. Dit kan in alle denkbare kleuren. Omdat poedercoating zeer weerbestendig is, blijft de kleur jarenlang perfect mooi. 

Kunststof

Iedere raamindeling is bij ons mogelijk: wij maken onze kozijnen voor u op maat. Kiest u voor kunststof? Dan kunt u kiezen uit een groot aantal kleuren en houtnerfstructuren. Een kunststof kozijn heeft in principe geen onderhoud nodig.

Hardhout

Met een hardhouten kozijn in uw dakkapel kiest u voor authentiek vakmanschap en een prachtig landelijke look. Wij leveren deze kozijnen standaard in de grondverf en kunnen u na plaatsing desgewenst helpen met het schilderwerk.

Vaste ramen

In vrijwel iedere dakkapel worden één of meerdere vast ramen geplaatst: ramen die niet kiepen of draaien. Standaard voorzien van HR++ glas, maar ook tripleglas, zonwerend glas en satinato glas behoren tot de mogelijkheden.

Draai-kiepraam

Draai-kiepramen zijn tegenwoordig de standaard op het gebied van bewegende ramen. De slimme constructie zorgt ervoor dat het raam zowel kan draaien als kan kiepen. Dit zorgt voor een hoge mate van wooncomfort en maakt het reinigen van de buitenkant van het raam kinderspel.

Stolpstel

Geef uw dakkapel een luxe, ruimtelijke uitstraling met een stolpstel, ook wel bekend als verhuisraam. Bij dit type raam heeft u twee draaiende delen, wat zorgt voor een fijn ruimtelijke effect als ze beide openstaan. Eén van de ramen is tevens voorzien van kiepfunctie, wat dit een uiterst veelzijdig raam maakt.

Panelen

Met name bij grotere dakkapellen is het heel mooi om in het midden van het kozijn een paneel te plaatsen. Hiermee creëert u een ‘blind’ deel, wat langs buiten zeer stijlvol oogt. Daarnaast biedt een paneel kansen om er bijvoorbeeld een scheidingswand, kast of douchecabine achter te plaatsen.

Sierlijst

Laat u een dakkapel met houten boeideel plaatsen? Dan kunnen wij het boeideel prachtig verfraaien met een sierlijst. Dit geeft uw dakkapel een extra luxe uitstraling. Eventueel kan de sierlijst ook nog afgewerkt worden met een sierkraal in plaats van de standaard daktrim.

Ventilatieroosters

Een optimale luchtverversing en toch minimaal energie verliezen? Dat kan door één of meerdere ventilatieroosters in de dakkapel te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld boven of onder de ramen en wij kunnen het rooster in diverse kleur voor u afwerken.

Glas

Wij bieden onze klanten een groot aantal opties als het gaat om glassoorten. Hierin is bij ons eigenlijk alles mogelijk. HR++ glas is standaard en zorgt voor een zeer goede isolatie. Maar denk ook eens aan triple glas, satinato, zonwerend of zelfs brandwerend (Pyroguard) glas. Wij adviseren u hier graag in.

Insectenhorren

Houd vliegen, muggen, wespen en andere insecten buiten de deur met een insectenhor. Wij maken de insectenhor precies op maat van uw draai-kiepraam, waarna u de hor eenvoudig zelf van binnenuit kan plaatsen en weer wegnemen.

Rolluiken

Rolluiken zorgen voor een aangename koelte in de zomer en bieden de mogelijkheid de ruimte ook overdag te verduisteren. Wij integreren de rolluiken mooi achter het boeideel, zodat een strakke afwerking ontstaat. Inclusief elektrische bediening middels wandschakelaar of afstandbediening.

Screens

Ook screens zorgen voor een betere isolatie en houden het licht buiten. Daarbij geven screens de dakkapel een strakke look. Net als bij rolluiken integreren wij de screens achter het boeideel, zodat u mooi één geheel krijgt. Ook screens kunt u bedienen met een wandschakelaar of afstandbediening.

Jaloezieën en plissés

Ook op het gebied van raamdecoratie aan de binnenkant bieden wij onze klanten diverse mooie opties. Plissés zijn trendy, ontzettend stijlvol en worden gemonteerd in een frame of tussen het glas. Jaloezieën zijn ook een favoriet bij velen, en kunnen tevens in een frame of tussen het glas worden  gemonteerd.

Airconditioning

Wilt u het altijd lekker koel hebben op zolder? Laat dan een airconditioning integreren in het dak van uw dakkapel. Wij werken deze mooi weg in het plafond, zodat u de ruimte optimaal kunt blijven gebruiken. Inclusief elektrische bediening in de vorm van afstandsbediening of wandschakelaar.

Vraag een vrijblijvend advies aan

Eén van onze experts komt vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken en te kijken wat er mogelijk is.