Wijkermeerweg 7

Velsen-Noord

Bel ons

023 22 000 51

Veelgestelde vragen (FAQ)

In veel gevallen is een vergunning vereist bij het plaatsen van een dakkapel. Dit is afhankelijk van onder meer de locatie, het model en de afmetingen van de dakkapel. Als de dakkapel bijvoorbeeld grenst aan een openbaar gebied (dus aan de voorkant van uw woning), is vrijwel altijd een vergunning nodig. Ook bij overschrijding van bepaalde afmetingen, een schuin dak, of doorzichtige zijkanten dient u een vergunning aan te vragen. Een vergunning vraagt u aan bij de gemeente. Wij kunnen u hierover adviseren.

Nauwelijks. Maar het is wel belangrijk om uw dakkapel goed schoon te houden en bij hout is uiteraard om de zoveel jaar schilderwerk nodig. Kunststof en aluminium vereisen over het algemeen minder onderhoud, maar het is toch verstandig om ze twee keer per jaar schoon te maken met een sopje en doek. Platte daken dien je periodiek schoon te maken om een goede afwatering te waarborgen. Verder is het verstandig om de dakgoot gelijktijdig met de andere dakgoten van uw woning schoon te maken.

De garantie op de constructie van de dakkapel is 15 jaar vanaf de dag van plaatsing. Voor de kozijnen en de bekleding geldt een garantie van 10 jaar. Voor externe onderdelen zoals horren of rolluiken volgen wij de garantie van onze leveranciers.

Met een dakkapel of nokverhoging vergroot je het bruikbare woonoppervlak van uw woning, wat resulteert in een aanzienlijke waardestijging van uw huis. Voor een nauwkeurige inschatting van deze waardestijging is het verstandig om advies in te winnen bij een makelaar of taxateur.

Onze monteurs houden de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten. Op de dag van plaatsing beoordelen zij zorgvuldig of de omstandigheden geschikt zijn. Bij regenachtig weer is het vaak voldoende als het ’s ochtends een paar uur droog is. Als het werk niet kan doorgaan of moet worden onderbroken vanwege slechte weersomstandigheden, zullen we in overleg een nieuwe datum plannen.

Een dakkapel biedt aanzienlijke voordelen, met name op het gebied van ruimte en licht. Het transformeert een donkere zolder of slaapkamer in een aangename leefruimte, waardoor u meer comfort en bruikbaar oppervlakte krijgt. Bovendien verhoogt een dakkapel direct de waarde van uw woning.

Vraag een vrijblijvend advies aan

Eén van onze experts komt vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken en te kijken wat er mogelijk is.